Округли сто „Жене у предузетништву“

Фондацијa  „За српски народ и државу у Крушевцу“, 12.07.2022. године одржала је округли сто на тему „Жене у предузетништву“.

Циљ округлог стола био је оснаживање жена у Расинском округу да дођу до финансијске самосталности, пронађу посао и побољшају свој положај на тржишту рада.

Учеснице панела  упућене су у  програм подршке локалне самоуправе града Крушевца, који су веома битни приликом оснивања пословања, о којима је говорио шеф службе за привреду, Горан Томић.

О овој теми  на округлом столу говорили  су:  др. доцент економије, Виолета Бабић, дипл. економиста, Горан Томић, шеф службе за привреду у  Крушевцу, дипл. економиста Маја Марковић, директорка Привредне коморе Крушевац, Наташа Марковић, менаџерка људских ресурса, запослена у швајцарској компанији „Етампа“ у Крушевцу и Ана Јовановић, графичка дизајнерка, власница штампарије Графоклиник.

Закључак и заједничка реч свих панелиста јесте унапређење самопоуздања код жена и јасно постављен циљ који ће их водити ка прогресивном пословању.

Посебан осврт учињен је на значај умрежавања, удруживања и размену искуства  као битан фактор успеха развоја предузетништва.

У оквиру јулских активности Фондација организује  ECDL курс у Крушевцу, као подршка женама у предузетништву из Расинског округа.

Полазнице добијају међународно признат сертификат о познавању рада на рачунару, који им може веома допринети у њиховом даљем пословању.

Остале актуелности

Фондација „За српски народ и државу“ доделила Годишње студентске награде за најбољи есеј

Фондација „За српски народ и државу“ дана 27.06.2024. године, уочи Видовдана, угостила је победнике овогодишњег конкурса за студентске награде за најбољи есеј и доделила им заслужене награде. Награђени студенти су захваљујући дугогодишњем раду на себи и свом неформалном образовању, у конкуренцији са још педесет пристиглих радова, успели да теме предвиђене конкурсом сагледају и са критичког аспекта, и кроз креативност коју

ЧЕСТИТАМО: Шесторо студената поделило признања за најбољи есеј за 2024. годину!

Шесторо студената изабрано је за лауреате на овогодишњем конкурсу за студентске награде за најбољи есеј за 2024. годину! Теме „Вештачка интелигенција и образовање у 21. веку“ и „Култура сећања: Слобода и национални идентитет“ које смо одредили за конкурс су инспирисале студенте, на наше велико задовољство. Стигао је велики број радова, и због те чињенице донета је одлука да се доделе

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ УСПЕШНОГ РАДА: Промоција часописа „Напредак“ пред великим бројем угледних званица

На Видовдан, 28. јуна, навршиће се пуне четири године од када смо покренули часопис Напредак, чији је делокруг дефинисан објављивањем истраживања из области политичке теорије и праксе. Научни лук који обликујемо кроз Напредак спаја ћирилицу, културу сећања, национални идентитет, традиционалне вредности, породицу, државу, али и објашњава нова значења које доносе геополитичке промене, уз веровање да сами можемо бирати пут којим