Округли сто „Жене у предузетништву“

Фондацијa  „За српски народ и државу у Крушевцу“, 12.07.2022. године одржала је округли сто на тему „Жене у предузетништву“.

Циљ округлог стола био је оснаживање жена у Расинском округу да дођу до финансијске самосталности, пронађу посао и побољшају свој положај на тржишту рада. 

Учеснице панела  упућене су у  програм подршке локалне самоуправе града Крушевца, који су веома битни приликом оснивања пословања, о којима је говорио шеф службе за привреду, Горан Томић.

 О овој теми  на округлом столу говорили  су:  др. доцент економије, Виолета Бабић, дипл. економиста, Горан Томић, шеф службе за привреду у  Крушевцу, дипл. економиста Маја Марковић, директорка Привредне коморе Крушевац, Наташа Марковић, менаџерка људских ресурса, запослена у швајцарској компанији „Етампа“ у Крушевцу и Ана Јовановић, графичка дизајнерка, власница штампарије Графоклиник.

Закључак и заједничка реч свих панелиста јесте унапређење самопоуздања код жена и јасно постављен циљ који ће их водити ка прогресивном пословању. 

Посебан осврт учињен је на значај умрежавања, удруживања и размену искуства  као битан фактор успеха развоја предузетништва.

У оквиру јулских активности Фондација организује  ECDL курс у Крушевцу, као подршка женама у предузетништву из Расинског округа.

Полазнице добијају међународно признат сертификат о познавању рада на рачунару, који им може веома допринети у њиховом даљем пословању.