О фондацији

О Фондацији

Творац визије, идеје и иницијативе за оснивање Фондације „За српски народ и државу“ је председник Александар Вучић. Његово име је симбол обнове и уздизања Србије. Фондацију „За српски народ и државу“ је основала Српска напредна странка у октобру 2019. године.
У раду наше Фондације, народ и држава, ће бити посматрани у светлу науке и најновијих открића. Нација и демократија су два појма који се складно допуњавају. Србији су потребни и нација и демократија. Србији је потребна и меритократија, систем заснован на владавини најспособнијих, најнадаренијих и најпаметнијих.

Заједно са својим оснивачем борићемо се за то да Србија остане пристојно и цивилизовано друштво. Пристојно друштво је оно чије установе не понижавају људе. Цивилизовано друштво  је оно чији чланови не понижавају једни друге. Свако пристојно и цивилизовано друштво је и праведно друштво. Сопствена уверења ћемо заступати на асертиван начин – уз пуно уважавање туђих.
Фондација „За српски народ и државу“ ће посебну пажњу посветити унапређењу политичке културе у Србији, неговању традиције и српског културног наслеђа, едукацији младих – подстичући их да изуче свет у коме живе и да стварају свој сопствени, развоју широког спектра вештина код младих полазника, промоцији и заштити породичних вредности, научно истраживачкој и издавачкој делатности.
Жеља нам је да људе покренемо да допринесу обликовању будућности Србије. У партнерском односу сарађиваћемо са институцијама, странкама, организацијама грађанског друштва и сродним задужбинама и фондацијама.
Имаћемо на уму оно што је Оскар Давичо рекао о Србији: „Ја знам сва твоја лица, свако шта хоће, шта носи, гледао сам све твоје очи, разумем шта кажу, шта крију. Ја мислим твоју мисао за челом ти у коси, ја знам твоја уста шта љубе, шта пију“.