Саопштење Фондације "За српски народ и државу" поводом расписивања конкурса за годишњу студентску награду

Фондација „За српски народ и државу“, основана од стране Српске напредне странке, непуне две године, у складу са циљевима утврђеним Статутом оснивача, ради на многобројним пројектима који ће подстаћи младе људе у жељи да своје знање унапреде и усаврше.


Поред пројекта Академије младих лидера, у којем је учествовало преко 700 младих из Републике Србије, овога пута смо се потрудили да поље нашег рада проширимо и на земље из региона. Фондација је расписала Јавни конкурс за Годишњу студентску награду за најбољи есеј. Циљ конкурса јесте да се студенти из Србије и Западног Балкана подстакну на креативно и критичко промишљање тема регионалне сарадње и изазова и перспектива савремене демократије.


Теме овогодишњег конкурса су „Евроинтеграције: Мини Шенген и регионална сарадња“ и „Изазови и перспективе модерне демократије“. За најбоља три рада обезбеђене су новчане награде, дипломе и могућност да кроз нашу издавачку делатност промовишемо њихова размишљања и идеје.


Право учешћа на конкурсу имају студенти свих факултета из поља друштвено-хуманистичких наука на основним и мастер академским студијама из Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније.


Рок за пријаву на конкурс је до 10. јуна 2021. године.


Детаљне информације о конкурсу, условима, критеријумима и процесу селекције, доступне су на сајту Фондације „За српски народ и државу“ на веб адреси https://fondacijasnd.rs/.


Пријавите се, јер будућност је у рукама младих!Бојана Радаковић

Директорка Фондације