Саопштење Фондације „За српски народ и државу“ поводом расписивања конкурса за годишњу студентску награду

Фондација „За српски народ и државу“, основана од стране Српске напредне странке, непуне две године, у складу са циљевима утврђеним Статутом оснивача, ради на многобројним пројектима који ће подстаћи младе људе у жељи да своје знање унапреде и усаврше.

Поред пројекта Академије младих лидера, у којем је учествовало преко 700 младих из Републике Србије, овога пута смо се потрудили да поље нашег рада проширимо и на земље из региона. Фондација је расписала Јавни конкурс за Годишњу студентску награду за најбољи есеј. Циљ конкурса јесте да се студенти из Србије и Западног Балкана подстакну на креативно и критичко промишљање тема регионалне сарадње и изазова и перспектива савремене демократије.

Теме овогодишњег конкурса су „Евроинтеграције: Мини Шенген и регионална сарадња“ и „Изазови и перспективе модерне демократије“. За најбоља три рада обезбеђене су новчане награде, дипломе и могућност да кроз нашу издавачку делатност промовишемо њихова размишљања и идеје.

Право учешћа на конкурсу имају студенти свих факултета из поља друштвено-хуманистичких наука на основним и мастер академским студијама из Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније.

Рок за пријаву на конкурс је до 10. јуна 2021. године.

Детаљне информације о конкурсу, условима, критеријумима и процесу селекције, доступне су на сајту Фондације „За српски народ и државу“ на веб адреси https://fondacijasnd.rs/.

Пријавите се, јер будућност је у рукама младих!

Бојана Радаковић

Директорка Фондације

Остале актуелности

Фондација „За српски народ и државу“ доделила Годишње студентске награде за најбољи есеј

Фондација „За српски народ и државу“ дана 27.06.2024. године, уочи Видовдана, угостила је победнике овогодишњег конкурса за студентске награде за најбољи есеј и доделила им заслужене награде. Награђени студенти су захваљујући дугогодишњем раду на себи и свом неформалном образовању, у конкуренцији са још педесет пристиглих радова, успели да теме предвиђене конкурсом сагледају и са критичког аспекта, и кроз креативност коју

ЧЕСТИТАМО: Шесторо студената поделило признања за најбољи есеј за 2024. годину!

Шесторо студената изабрано је за лауреате на овогодишњем конкурсу за студентске награде за најбољи есеј за 2024. годину! Теме „Вештачка интелигенција и образовање у 21. веку“ и „Култура сећања: Слобода и национални идентитет“ које смо одредили за конкурс су инспирисале студенте, на наше велико задовољство. Стигао је велики број радова, и због те чињенице донета је одлука да се доделе

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ УСПЕШНОГ РАДА: Промоција часописа „Напредак“ пред великим бројем угледних званица

На Видовдан, 28. јуна, навршиће се пуне четири године од када смо покренули часопис Напредак, чији је делокруг дефинисан објављивањем истраживања из области политичке теорије и праксе. Научни лук који обликујемо кроз Напредак спаја ћирилицу, културу сећања, национални идентитет, традиционалне вредности, породицу, државу, али и објашњава нова значења које доносе геополитичке промене, уз веровање да сами можемо бирати пут којим