Обилазак погона „Џемара“

Млади лидери академије „Фондације за српски народ и државу“ 08.06.2020. посетили су погон домаће производње „Џемара“ оснивача Иване Поповић који се налази на планини Јагодњи, изнад Крупња.

„Џемара“ је бренд који се бави прозводњом домаћих планинских деликатеса од воћа и поврћа, спремани по дугогодишњој традицији тога краја.

Након обиласка погона лидери академије из свих крајева Србије су имали прилику да посете историјски комплекс на Мачковом камену, етно-музеј под ведрим небом – Добри поток као и центар Крупња.

Садржајни програм посете издваја Милана Илића из Врања као једног од полазника академије, који је на одушевљење свих извео одломак из Борине „Коштане“.

У позоришној сали Дома културе „Политика“ председник општине Крупањ, Иван Исаиловић, иначе глумац, одржао је младима изузетно занимљиво предавање о јавном наступу.

 

 

Остале актуелности

Фондација „За српски народ и државу“ доделила Годишње студентске награде за најбољи есеј

Фондација „За српски народ и државу“ дана 27.06.2024. године, уочи Видовдана, угостила је победнике овогодишњег конкурса за студентске награде за најбољи есеј и доделила им заслужене награде. Награђени студенти су захваљујући дугогодишњем раду на себи и свом неформалном образовању, у конкуренцији са још педесет пристиглих радова, успели да теме предвиђене конкурсом сагледају и са критичког аспекта, и кроз креативност коју

ЧЕСТИТАМО: Шесторо студената поделило признања за најбољи есеј за 2024. годину!

Шесторо студената изабрано је за лауреате на овогодишњем конкурсу за студентске награде за најбољи есеј за 2024. годину! Теме „Вештачка интелигенција и образовање у 21. веку“ и „Култура сећања: Слобода и национални идентитет“ које смо одредили за конкурс су инспирисале студенте, на наше велико задовољство. Стигао је велики број радова, и због те чињенице донета је одлука да се доделе

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ УСПЕШНОГ РАДА: Промоција часописа „Напредак“ пред великим бројем угледних званица

На Видовдан, 28. јуна, навршиће се пуне четири године од када смо покренули часопис Напредак, чији је делокруг дефинисан објављивањем истраживања из области политичке теорије и праксе. Научни лук који обликујемо кроз Напредак спаја ћирилицу, културу сећања, национални идентитет, традиционалне вредности, породицу, државу, али и објашњава нова значења које доносе геополитичке промене, уз веровање да сами можемо бирати пут којим