О Фондацији

Творац визије, идеје и иницијативе за оснивање Фондације „За српски народ и државу“ је председник Александар Вучић. Фондацију „За српски народ и државу“ је основала Српска напредна странка у октобру 2019. године.

Фондација ће посебну пажњу посветити унапређењу политичке културе у Србији, неговању традиције и српског културног наслеђа, едукацији младих, научно истраживачкој и издавачкој делатности. Жеља нам је да људе покренемо да допринесу обликовању будућности Србије. У партнерском односу сарађиваћемо са институцијама, странкама, организацијама грађанског друштва и сродним задужбинама и фондацијама.

Најновије Актуелности

Пети дан на штанду Фондације, на Међународном београдском сајму књига

Пети дан сајма књига на штанду Фондације прошао је веома успешно. Главни уредник часописа Напредак, проф. др Зоран Јевтовић поделио је своја искуства и знање са посетиоцима штандa, приближавајући им рад на научном часопису ”Напредак” као и осталим издањима Фондације.

Више информација »
Издања

Нови број часописа “Напредак”

Овај тематски број часописа Напредак, који издаје Фондација „За српски народ и државу“, посвећен је деценији од иницирања и почетка реализације пројекта „Појас и пут“ који је покренуо председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг.