Додела студентских стипендија за академску 2021/2022 годину

Фондација „За српски народ и државу“ дана 29.10.2021. године доделила је студентске стипендије за академску 2021/2022. годину студентима из социјално угрожених категорија. Свечаност је отворила директорка Фондације „За српски народ и државу“ Бојана Радаковић на којој је присуствовао председник Републике Србије Александар Вучић. Председник Александар Вучић истакао је значај знања и борбености уз поруку студентима да уче вредно и остану у Србији јер су јој потребни колико је и Србија потребна свима нама.
 
„Молим вас да кренете путем успеха, а успех је да будете одговорни део заједнице. Будете озбиљни. Једну ствар нико вам не може никада одузети, а то је ваше знање, борбеност. То је једино што остаје ваше и зато је важно да се борите и да учите. То не може нико да вам одузме. Учите вредно и останите у нашој Србији јер потребни сте Србији колико је и Србија потребна свима нама“, поручио је Вучић стипендистима.
 
Фондација као једну од својих приоритетних делатности има бригу о младима. Кроз Академију младих лидера коју је до сада похађало преко 700 младих људи, али и организовање различитих интерактивних радионица, семинара и округлих столова настојаћемо да унапредимо знања и вештине младих и да им укажемо на важност образовања. „Циљ нам је да младе, образоване људе, докторе медицине, економије и других наука задржимо у Србији, јер млади су наша будућност“, поручила је директорка Фондације Бојана Радаковић.
 
Још једном честитамо стипендистима на добијеним стипендијама и желимо им много успеха у наставку школовања.