О Фондацији

Творац визије, идеје и иницијативе за оснивање Фондације „За српски народ и државу“ је председник Александар Вучић. Фондацију „За српски народ и државу“ је основала Српска напредна странка у октобру 2019. године.

Фондација ће посебну пажњу посветити унапређењу политичке културе у Србији, неговању традиције и српског културног наслеђа, едукацији младих, научно истраживачкој и издавачкој делатности. Жеља нам је да људе покренемо да допринесу обликовању будућности Србије. У партнерском односу сарађиваћемо са институцијама, странкама, организацијама грађанског друштва и сродним задужбинама и фондацијама.

Најновије Актуелности

Фондација „За српски народ и државу“ доделила Годишње студентске награде за најбољи есеј

Фондација „За српски народ и државу“ дана 27.06.2024. године, уочи Видовдана, угостила је победнике овогодишњег конкурса за студентске награде за најбољи есеј и доделила им заслужене награде. Награђени студенти су захваљујући дугогодишњем раду на себи и свом неформалном образовању, у конкуренцији са још педесет пристиглих радова, успели да теме предвиђене

Више информација »

ЧЕСТИТАМО: Шесторо студената поделило признања за најбољи есеј за 2024. годину!

Шесторо студената изабрано је за лауреате на овогодишњем конкурсу за студентске награде за најбољи есеј за 2024. годину! Теме „Вештачка интелигенција и образовање у 21. веку“ и „Култура сећања: Слобода и национални идентитет“ које смо одредили за конкурс су инспирисале студенте, на наше велико задовољство. Стигао је велики број радова,

Више информација »
Издања

Нови број часописа “Напредак”

Овај тематски број часописа Напредак, који издаје Фондација „За српски народ и државу“, посвећен је деценији од иницирања и почетка реализације пројекта „Појас и пут“ који је покренуо председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг.