ОДЛУКА О ДОДЕЛИ ГОДИШЊИХ СТУДЕНТСКИХ НАГРАДА ФОНДАЦИЈЕ „ЗА СРПСКИ НАРОД И ДРЖАВУ“ ЗА 2022. ГОДИНУ

На седници жирија за доделу годишње студентске награде на основу Конкурса Фондације „За српски народ и државу“, одржаној 22. јуна 2022. године у 10 часова, присуствовали су: председник жирија др Жика Бујуклић (редовни професор Правног факултета у Београду), др Бранко Ракић (редовни професор Правног факултета у Београду), др Милица Весковић Анђелковић (доцент Филозофског факултета у Београду), Иван Мркић и др Зоран Миливојевић (дипломата).

Конкурс је предвидео две теме: 1) Управљање кризама – изазови за стабилност државе и 2) Међународно право и међународна правда. Фондација је расписала конкурс за студенте на основним и мастер академским студијама на свим факултетима из поља друштвено-хуманистичких наука из Републике Србије.

Чланови жирија су прегледали укупно 42 рада (25 на прву тему и 17 на другу) који су достављени мејлом у предвиђеном року (до 10. јуна 2022. године) и донели једногласну одлуку о додели следећих награда:

 

  • ПРВА НАГРАДА:

                  Василије Марковић (Међународно право и међународна правда)

 

  • ДРУГА НАГРАДА:

                   Милан Миленковић (Управљање кризама – изазови за стабилност државе)

                   Стефан Шћепановић (Међународно право и међународна правда)

 

  • ТРЕЋА НАГРАДА:

                     Хелена Ћетојевић (Међународно право и међународна правда)

                     Марина Бишевац (Међународно право и међународна правда)

 

Жири је радио у складу са Правилником који је Управни одбор Фондације усвојио 10.05.2022. године и приликом оцене радова руководио се следећим критеријумима:

  • оригиналност и аналитичност
  • теоријска утемељеност
  • зрелост и способност за препознавање

Жири је оценио да су награђени радови били у складу са постављеним критеријумима и да су у потпуности одговорили на задате теме.

 

У Београду, 22.06.2022. године                       Председник жирија Проф. др Жика Бујуклић

 

Образложење Жирија за награђене радове

Остале актуелности

Фондација „За српски народ и државу“ доделила Годишње студентске награде за најбољи есеј

Фондација „За српски народ и државу“ дана 27.06.2024. године, уочи Видовдана, угостила је победнике овогодишњег конкурса за студентске награде за најбољи есеј и доделила им заслужене награде. Награђени студенти су захваљујући дугогодишњем раду на себи и свом неформалном образовању, у конкуренцији са још педесет пристиглих радова, успели да теме предвиђене конкурсом сагледају и са критичког аспекта, и кроз креативност коју

ЧЕСТИТАМО: Шесторо студената поделило признања за најбољи есеј за 2024. годину!

Шесторо студената изабрано је за лауреате на овогодишњем конкурсу за студентске награде за најбољи есеј за 2024. годину! Теме „Вештачка интелигенција и образовање у 21. веку“ и „Култура сећања: Слобода и национални идентитет“ које смо одредили за конкурс су инспирисале студенте, на наше велико задовољство. Стигао је велики број радова, и због те чињенице донета је одлука да се доделе

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ УСПЕШНОГ РАДА: Промоција часописа „Напредак“ пред великим бројем угледних званица

На Видовдан, 28. јуна, навршиће се пуне четири године од када смо покренули часопис Напредак, чији је делокруг дефинисан објављивањем истраживања из области политичке теорије и праксе. Научни лук који обликујемо кроз Напредак спаја ћирилицу, културу сећања, национални идентитет, традиционалне вредности, породицу, државу, али и објашњава нова значења које доносе геополитичке промене, уз веровање да сами можемо бирати пут којим