ODLUKA O DODELI GODIŠNJIH STUDENTSKIH NAGRADA FONDACIJE „ZA SRPSKI NAROD I DRŽAVU“

Žiri za dodelu godišnje nagrade za studentske radove na osnovu Konkursa Fondacije „Za srpski narod i državu“, u sastavu dr Žika
Bujuklić
(redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu), dr Branko Rakić (redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu), dr Milica Vesković Anđelković (docent Filozofskog fakulteta u Beogradu), Ivan Mrkić (ambasador) i Zoran Milivojević (diplomata), jednoglasno je doneo odluku o dodeli sledećih nagrada:


  • PRVNAGRADA:

Sara VUČUREVIĆ (Evrointegracije: Mini Šengen i regionalna saradnja)

Milena NAŠPALIĆ (Izazovi i perspektive moderne demokratije)


  • DRUGNAGRADA:

Predrag PIJEVČEVIĆ (Izazovi i perspektive moderne demokratije)

Miroslav GOLUBOVIĆ (Izazovi i perspektive moderne demokratije)


  • TREĆA NAGRADA:

Simeon PETKOVIĆ (Izazovi i perspektive moderne demokratije)


Članovi žirija su pregledali 39 radova koji su dostavljeni mejlom do 10. juna 2021. godineŽiri je ocenio da su nagrađeni radovi bili u skladu sa postavljenim kriterijumima i da su u potpunosti odgovorili na zadate teme. Nagrade će biti dodeljene na svečano upriličenom događaju o čemu će dobitnici i javnost biti posebno obavešteni.


Konkurs je predvideo dve teme 1) Evrointegracije: Mini Šengen i regionalna saradnja i 2) Izazovi i perspektive moderne demokratije.
Fondacija je raspisala konkurs za studente do 26 godina, na osnovnim ili master studijama na fakultetima iz polja društveno-humanističkih nauka iz Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije.


Žiri je radio u skladu sa Pravilnikom koji je Upravni odbor Fondacije usvojio 24.05.2021. godine i prilikom ocene radova rukovodio se sledećim kriterijumima:


  • originalnost i analitičnost

  • teorijska utemeljenost

  • zrelost i sposobnost za prepoznavanje savremenih izazova.


          Fondacija „Za srpski narod i državu“ čestita nagrađenim studentima i zahvaljuje svima koji su učestvovali na Konkursu za godišnju studentsku nagradu.