ОДЛУКА О ДОДЕЛИ ГОДИШЊИХ СТУДЕНТСКИХ НАГРАДА ФОНДАЦИЈЕ „ЗА СРПСКИ НАРОД И ДРЖАВУ“

Жири за доделу годишње награде за студентске радове на основу Конкурса Фондације „За српски народ и државу“, у саставу др Жика
Бујуклић
(редовни професор Правног факултета у Београду), др Бранко Ракић (редовни професор Правног факултета у Београду), др Милица Весковић Анђелковић (доцент Филозофског факултета у Београду), Иван Мркић (амбасадор) и Зоран Миливојевић (дипломата), једногласно је донео одлуку о додели следећих награда:


  • ПРВА НАГРАДА:

Сара ВУЧУРЕВИЋ (Евроинтеграције: Мини Шенген и регионална сарадња)

Милена НАШПАЛИЋ (Изазови и перспективе модерне демократије)


  • ДРУГА НАГРАДА:

Предраг ПИЈЕВЧЕВИЋ (Изазови и перспективе модерне демократије)

Мирослав ГОЛУБОВИЋ (Изазови и перспективе модерне демократије)


  • ТРЕЋА НАГРАДА:

Симеон ПЕТКОВИЋ (Изазови и перспективе модерне демократије)


Чланови жирија су прегледали 39 радова који су достављени мејлом до 10. јуна 2021. годинеЖири је оценио да су награђени радови били у складу са постављеним критеријумима и да су у потпуности одговорили на задате теме. Награде ће бити додељене на свечано уприличеном догађају о чему ће добитници и јавност бити посебно обавештени.


Конкурс је предвидео две теме 1) Евроинтеграције: Мини Шенген и регионална сарадња и 2) Изазови и перспективе модерне демократије.
Фондација је расписала конкурс за студенте до 26 година, на основним или мастер студијама на факултетима из поља друштвено-хуманистичких наука из Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније.


Жири је радио у складу са Правилником који је Управни одбор Фондације усвојио 24.05.2021. године и приликом оцене радова руководио се следећим критеријумима:


  • оригиналност и аналитичност

  • теоријска утемељеност

  • зрелост и способност за препознавање савремених изазова.


          Фондација „За српски народ и државу“ честита награђеним студентима и захваљује свима који су учествовали на Конкурсу за годишњу студентску награду.