Обилазак погона „Џемара“

Млади лидери академије „Фондације за српски народ и државу“ 08.06.2020. посетили су погон домаће производње „Џемара“ оснивача Иване Поповић који се налази на планини Јагодњи, изнад Крупња.

„Џемара“ је бренд који се бави прозводњом домаћих планинских деликатеса од воћа и поврћа, спремани по дугогодишњој традицији тога краја.

Након обиласка погона лидери академије из свих крајева Србије су имали прилику да посете историјски комплекс на Мачковом камену, етно-музеј под ведрим небом – Добри поток као и центар Крупња.

Садржајни програм посете издваја Милана Илића из Врања као једног од полазника академије, који је на одушевљење свих извео одломак из Борине „Коштане“.

У позоришној сали Дома културе „Политика“ председник општине Крупањ, Иван Исаиловић, иначе глумац, одржао је младима изузетно занимљиво предавање о јавном наступу.

 

 

Остале актуелности

Изложба поводом обeлeжавања „Дана српског јeдинства, слободe и националнe заставe“

Српске државне заставе, од историјских до савремених, представљене су 15.09. на изложби коју је поводом „Дана српског јединства, слободе и националне заставе“ организовао СКОНУС, Студентска конференција универзитета Србије, у великој галерији Дома културе Студентски град у Београду. СРБИЈА је одлучна да настави да прави важне кораке у очувању националног идентитета. У оквиру иницијативе Фондације “За српски народ и државу” ускоро

„Дани Станислава Биничког“ у селу Јасика

У родном месту знаменитог композитора, диригента и друштвеног радника оног времена, Станислава Биничког, у Јасици код Крушевца, одржава се музичка манифестација „Дани Станислава Биничког“. Део овог програма, поред вечери уметничке музике је и ликовна колонија посвећена најпознатијем завичајцу, која ове године обележава јубилеј, двадесет година постојања. Овим поводом двадесет уметника академских сликара,сликаће на тему „Станислав Бинички у родном кају“ Колонија

Фондација „За српски народ и државу“ доделила Годишње студентске награде за најбољи есеј

Фондација „За српски народ и државу“ дана 27.06.2024. године, уочи Видовдана, угостила је победнике овогодишњег конкурса за студентске награде за најбољи есеј и доделила им заслужене награде. Награђени студенти су захваљујући дугогодишњем раду на себи и свом неформалном образовању, у конкуренцији са још педесет пристиглих радова, успели да теме предвиђене конкурсом сагледају и са критичког аспекта, и кроз креативност коју