О Фондацији

Творац визије, идеје и иницијативе за оснивање Фондације ,,За српски народ и државу“ је председник Александар Вучић. Фондацију ,,За српски народ и државу“ је основала Српска напредна странка у октобру 2019. године.

Заједно са својим оснивачем ћемо се трудити за то да Србија остане пристојно и цивилизовано друштво. Свако пристојно и цивилизовано друштво је и праведно друштво. Сопствена уверења ћемо заступати на асертиван начин – уз пуно уважавање других и другачијих ставова.
Фондација „За српски народ и државу“ ће посебну пажњу посветити унапређењу политичке културе у Србији, неговању традиције и српског културног наслеђа, едукацији младих, научно истраживачкој и издавачкој делатности.

Жеља нам је да људе покренемо да допринесу обликовању будућности Србије. У партнерском односу сарађиваћемо са институцијама, странкама, организацијама грађанског друштва и сродним задужбинама и фондацијама.

Имаћемо на уму оно што је Оскар Давичо рекао о Србији: „Ја знам сва твоја лица, свако шта хоће, шта носи, гледао сам све твоје очи, разумем шта кажу, шта крију. Ја мислим твоју мисао за челом ти у коси, ја знам твоја уста шта љубе, шта пију“.

Управни одбор

Дејан Михајлов – Председник Управног одбора

проф. др Урош Шуваковић – Члан Управног одбора

проф. др Љиљана Марковић – Члан Управног одбора

Немања Старовић – Члан Управног одбора

Иван Радовановић – Члан Управног одбора

Директор

Татјана Вукић

Акти

Овде можете погледати статут фондације.