Изазови медијског плурализма у Републици Србији

Слобода медија и слобода изражавања су теме од изузетног значаја за свако демократско друштво. У циљу дискусије о овим темама и размене мишљења стручњака из различитих институција које се баве овом проблематиком Фондација „За српски народ и државу“ је дана 02.12. 2021. године организовала округли сто под називом „Изазови медијског плурализма у Републици Србији“. Говорници на округлом столу били су проф. др Дејан Вук Станковић са Учитељског факултета Универзитета у Београду, Оливера Зекић, Регулаторно тело за електронске медије, Бојан Клачар, Центар за слободне изборе и демократију, Зоран Станојевић, Радио- телевизија Србије, Миломир Марић, телевизија Хепи и проф. др Зоран Јевтовић Филозофски факултет Универзитета у Нишу који су се, свако са свог аспекта, дотакли тема као што су медијска писменост, лажне вести, медијско извештавање у изборном процесу, али и забрана говора мржње и заштита права малолетника у медијском извештавању. Истакнуто је да данас, у 21. веку, готово да нема информације која не може да се објави и да су новинари у том погледу потпуно слободни, али је послата и јасна порука – „Слобода подразумева одговорност“.



Остале актуелности

Пети дан на штанду Фондације, на Међународном београдском сајму књига

Пети дан сајма књига на штанду Фондације прошао је веома успешно. Главни уредник часописа Напредак, проф. др Зоран Јевтовић поделио је своја искуства и знање са посетиоцима штандa, приближавајући им рад на научном часопису ”Напредак” као и осталим издањима Фондације.

Премијер Милош Вучевић и министри посетили штанд Фондације на Сајму књига

Штанд Фондације ”За српски народ и државу” посетио је премијер Републике Србије Милош Вучевић, министар културе Никола Селаковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић, као и Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију. У разговору са директорком Фондације Татјаном Вукић и члановима Управног одбора…