Наша идеја

Наше вредности

„После осамдесет година, Србија, коначно, поново успоставља свој запостављени идентитет.
Држава, политика, нација, систем, уређење – све су то категорије чији прави смисао наново откривамо, учећи давно заборављене лекције.
И управо у томе, откривању, учењу, формулисању, и јесте сав смисао Фондације, као и разлози за њено постојање.
Народ, држава, кроз рад фондације биће стављени, не под идеолошку, страначку, призму, него под лупу науке, најновијих теорија, баш као и дуго скрајнуте традиције.
То је пут ка одговорима који су Србији неопходни.
Они треба, кроз рад Фондације, у који ће бити укључена сва релевантна мишљења, без обзира на политички спектар са којег долазе, да помогну у формулисању и најважнијих националних интереса, и да развију један нови ниво комуникације у српском друштву и политици. Основно начело којим ћемо се руководити биће асертивност – спремност да се заступа, чврсто и аргументовано, сопствено уверење, али, истовремено, и спремност да се саслуша и супротно мишљење, уз пуно уважавање и брањење права да оно постоји.
Нација и демократија, нису два супротстављена, непријатељска појма, и наш посао ће бити и да то покажемо.
Србији су, уосталом, потребни и нација и демократија, и Фондација је, баш због тога и позив на заједнички рад на њиховом откривању и формулисању.
То је, на крају, и наш пут у будућност, па ће Фондација посебну пажњу посветити младима, подстичући их да изуче свет у којем живе, и да стварају свој сопствени.
Ми смо, према томе, својеврсно улагање.
У Србију.
У будућност.
У државу.
И у народ.“